En äldre bild på bandet Kent i svartvitt

Digital ljudguidning om Kent - Kentpromenaden

En digital ljudguidning om Sveriges största rockband Kent har sett dagens ljus "Kentpromenaden - ett tidsfördriv att dö för". Guidningen släpptes den 19 juni 2024 och finns i appen Promenad.

Kentpromenaden
- Ett tidsfördriv att dö för

Berättelsen om Sveriges största rockband, gestaltad på platsen där allt en gång började. Välkomna till Kentpromenaden – ett tidsfördriv att dö för. Här berättas historien om Sveriges största rockband, Kent.

Under denna ljudpromenad tar vi med er på en resa genom tiden, via de platser där allting började. Ni kommer att passera avgörande och viktiga hållplatser i Eskilstuna, som har format bandet och dess medlemmar - både musikaliskt och som människor.

I denna audiovisuella upplevelse får ni möta ett annorlunda Eskilstuna jämfört med hur det ser ut idag. Med en GPS-baserad app guidas ni genom Eskilstunas gator och torg, som agerar spelplats för berättelsen. Ljudpromenaden bjuder på roliga och aldrig tidigare berättade anekdoter, samt demoinspelningar från garderobernas mörkaste hörn.


Text: Kentpromenaden - ett tidsfördriv att dö för. I appen promenad. Bild på Kentmedlemmar.

Kentpromenaden finns i appen Promenad

Guidningen släpps 19 juni och i appen Promenad, som kan laddas ner från App Store och Google Play. Ett fulladdat batteri, bekväma promenadskor och bra hörlurar rekommenderas.

  • Speltid: ca 75 minuter
  • Pris: 69 SEK
  • Startplats: Centralstationen, Eskilstuna
  • Avslut: Strömsholmen
  • Premiär: 19 juni 2024

Medverkande

Medverkande: Martin Sköld & Joakim Berg
Manus: Martin Sköld och Åse Haukebö Roos
Producent: Johan Anstérus
Producerad av DVA - Creative Technology Studio för Destination Eskilstuna