Varför Eskilstuna?

Eskilstuna är en snabbt växande miljösmart industristad med musik och idrott i sitt DNA. Staden är uppkallad efter helgonet S:t Eskil som verkade i Tuna på 1000-talet och är historiskt känd för sin mekaniska industri. Idag är Eskilstuna en välkänd stad inom miljö- och jämställdhetsarbete.

Det är lätt att ta sig till Eskilstuna

Avstånd till:

  • Arlanda flygplats: 120 km, ca 80 minuter med tåg.
  • Stockholm Central: 110 km, ca 60 minuter med tåg.
  • Skavsta flygplats: 80 km, ca 70 minuter med tåg.
  • Västerås flygplats: 50 km, ca 30 minuter med tåg.

Svealandsbanan går mellan Stockholm och Eskilstuna och tar ca 55 minuter. Restiden från Arlanda till Stockholm med tåg är ca 80 minuter.

Här bor cirka 103 000 personer och kända besöksmål är bland annat Parken Zoo, Rademachersmedjorna, Munktellmuseet och den spektakulära Sigurdsristningen. Strax utanför Eskilstuna ligger den gemytliga småstaden Torshälla. En historisk utflyktspärla som firar 700 år som stad under 2017.

Att evenemang arrangeras i Eskilstuna har stor betydelse. Det bidrar till att skapa en attraktiv stad att besöka, bo och verka i. Dessutom stimuleras ekonomin, efterfrågan på tjänster ökar och orten marknadsförs. Det behöver finnas en bred bas av evenemang som är viktiga i invånarnas vardag och där grogrunden för större evenemang kan sättas, likväl som större evenemang är viktiga för ortsutvecklingen.